neděle 5. září 2010

LiveBinders

Taky se vám kupí odkazy na různé zajímavé stránky, obrázky a jiné materiály na internetu? Mně tedy dost značně. Nejprve jsem to řešila vypisováním  těchto odkazů do textového dokumentu, potom jsem si jen tak ukládala odkazy do složek nebo tvořila webové stránky s odkazy. A potom jsem objevila nástroj na ukládání různých internetových adres s možností jejich organizování podle témat. Alikace Live Binders tohle všechno umožňuje. A ještě mnohem víc. Třeba si můžete vyhledávat v Binderech ostatních uživatelů něco o vašem hledaném tématu. Ale zase naopak si klidně můžete nastavit, že váš Binder je neveřejný.
Taky mně napadá, že soubor odkazů by mohli vytvořit i žáci, například jako souhrn nějakého zajímavého tématu. Asi to hned vyzkouším.

sobota 4. září 2010

Procvičování matematiky


Chcete, aby si vaši žáci mohli doma procvičovat matematiku zábavně pomocí her? Ukažte jim tyto stránky, na kterých najdou množství online her pro procvičování. Stránky jsou rozděleny do několika sekcí. největší množství materiálů je pro první stupeň, ale najde se zde i množství materiálů pro stupeň druhý.