pátek 28. září 2012

Chcete učit s námi?

Školní rok začal už před měsícem a já jsem si uvědomila, že svůj blog nějak zanedbávám. Podnětů přicházejících z okolí, které bych chtěla realizovat a vyzkoušet je obrovské množství, a tak nezbývá tolik času na vlastní psaní. Ale jak jsme se učili v kurzu Vzdělávací technologie pro 21. století, své poznatky bychom měli sdílet s okolím.
Chci vám dnes přiblížit jednu malou skupinku učitelů, kteří si říkají Pepoušové a díky nimž není o podněty nouze. Často naše aktivity začínají naprosto nevinně. Díky jedné takové nevinné větičce vznikl i web Učte s námi, na kterém se vám můžeme představit pěkně pohromadě. Vznik webu hezky popsala Jitka Rambousková na svém blogu Co jsem vyzkoušela. Na webu najdete informace o každém z nás i přehled společných aktivit a také možnosti, jak se do společnosti Pepoušů zapojit. Nebojte se, nemusíte nikam chodit. Většina našich setkávání probíhá po internetu. Jsme z různých koutů, učíme jiné předměty, ale řešíme stejné otázky, máme společné problémy, jako většina z vás, učitelů, ale díky té rozmanitosti se odpovědi hledají lépe. Když něco nevím, obvykle se najde někdo, kdo stejný nebo podobný problém už řešil a ví. Píšeme články o tom, co se nám podařilo nebo i úplně nepovedlo, sbíráme a třídíme odkazy související s výukou, diskutujeme, sdílíme nápady a myšlenky, tvoříme weby a učíme se navzájem.
Učte s námi  nebo se alespoň podívejte, co děláme. Třeba vás něco zaujme. Možná se "chytíte drápkem" tak, jako já asi před rokem a půl. Když se přidáte, můžete si být jisti, že o nápady, jak posunout výuku kousek dopředu, nebude nouze. A o to přece jde především. Těšíme se i na vaše podněty.

Žádné komentáře:

Okomentovat