čtvrtek 19. srpna 2010

E-mail



    Začneme třeba e-mailem. Jistě každý z učitelů v dnešní době e-mail používá. Nabízí se účty na seznam.cz, volny.cz, centrum.cz, školní účty nebo účty, které získáme například k webovým stránkám.
    Možností je velmi mnoho. Který účet si vybrat? Pokusím se zde podpořit jeden z nich, o kterém jsem přesvědčena, že je jeden z nejlepších.
Gmail. Neboli e-mail od Google.com. A proč je mým oblíbeným? Nabízí velké množství různých nastavení. Vzhled, složky, filtry, blokování spamu, vyhledávání, dostatek místa. Ale to najdeme i u ostatních účtů.
    Gmail ale nabízí více. Máte již nějaký e-mail? Nebo třeba i více různých emailů? Například osobní, pracovní atd? Vůbec se jich nemusíte vzdávat. Gmail umožňuje všechny tyto vaše účty soustředit vlastně do jediného. Po jednoduchém nastavení položky 'Účty a import' vám Gmail stáhne všechny zprávy z vašich ostatních účtů, které si zde přednastavíte. Přijdou vám tedy všechny zprávy do jediného místa. Ale to není všechno, můžete na tyto zprávy odpovědět ze stejné adresy, na jakou byla zpráva poslána aniž byste se na tento účet museli přihlásit.
    Gmail umožňuje i chatovat pomocí textu, hlasu i videa.
    Pokud je to pro vás stále ještě málo podívejte se na další možnosti.
    A ještě jedna výhoda Gmailu, pomocí tohoto účtu se lze přihlásit k mnoha dalším službám, které Google (a nejen Google) nabízí. Ale o těchto možnostech až někdy příště. Je jich opravdu hodně.



Žádné komentáře:

Okomentovat